Vučić: Podržavam glas naroda koji brani identitet

0
277

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada, ali da ne može da očekuje da će Podgorica povući Zakon o slobodi vjeroispovijesti, te da je glas koji je podignut u Crnoj Gori glas nepokorenog i nepokornog naroda koji neće odustati od svojih svetinja i identiteta.

“Ako neko dirne u identitet naroda, onda dobije takav odgovor kakav smo videli prethodnih nedelja. Tako da, šta god vi pravno radili, suštinski na terenu ljudi se ponašaju drugačije”, rekao je Vučić za “Sputnjik”.

On smatra da Srbija na najpametniji i na vrlo dostojanstven način pomaže Srbima u Crnoj Gori.

“Dakle, nemešanjem u unutrašnje stvari Crne Gore, ali boreći se za prava našeg naroda u Crnoj Gori, za opstanak Srpske pravoslavne crkve /SPC/ ne na nasilan način, već na pristojan, demokratski, pravni način, čini mi se da smo pronašli najbolju moguću meru”, istakao je Vučić.

O mogućnosti da se pridruži srpskom narodu u Crnoj Gori na nekoj od litija, Vučić kaže da je to i htio, ali da nije otišao da to ne bi bilo protumačeno kao miješanje u unutrašnja pitanja druge države.

“Da li podržavam narod koji mirno protestuje, koji mirno traži svoja prava, koji želi da sačuva svoje svetinje, kako mislite da moj odgovor može da bude drugačiji od `da` i to jednog velikog `da`”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je najavio skori sastanak sa svim Srbima iz regiona.

“Po povratku iz Nemačke imamo sastanak sa Srbima iz Crne Gore, iz Republike Srpske i svim drugim Srbima, te srpskim nevladinim organizacijama iz Crne Gore. Sledi dodela odlikovanja i ordenja za Dan državnosti na Sretenje, a istog dana idemo u Brisel, jer već 16. februara tamo imamo mnogo sastanaka”, rekao je Vučić.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here