Vučić: Policija nikada neće služiti vlasti, nego građanima

0
242
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da policija nikada neće da služi bilo kojoj vlasti, već je njen posao da služi građanima Srbije i da im zaštiti, sačuva i obezbijedi sva prava.

Na svečanoj akademiji u Beogradu povodom Dana MUP-a i Dana policije Srbije, Vučić je istakao da pripadnici ovog ministarstva rade težak, opasan i rizičan posao, često rizikujući sve.

“Biti policajac i pripadnik MUP-a znači staviti život na raspolaganje društvu i pristati unapred da građani mogu da ga zatraže i zamene za svoju sigurnost i slobodu”, rekao je Vučić.

On je ukazao da je posao policije najteži na svijetu, gdje se rijetko čuje “hvala” i aplauz za heroje iz njihovih redova koji su položili živote štiteći zemlju, zbog čega se mora raditi na podizanju životnog standarda policije.

Vučić je istakao i da će prije kraja godine biti povećane plate u policiji, uz dodatna ulaganja u opremljenost pripadnika MUP-a i najavio da će biti izgrađeno 8.000 jeftinih stanova za policiju, vojsku i pripadnike BIA u više mjesta u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pohvalio je hrabre pripadnike MUP-a koji su učestvovali u akcijama spasavanja tokom majskih poplava 2014. godine, ali i podsjetio na one koji su nastradali tom prilikom.

“Svi rezultati MUP-a jasno pokazuju da je zakon nadjačao kriminal, da je red pobedio bezvlašće, sigurnost preuzela primat nad strahom i da je poštenje savladalo korupciju”, rekao je Stefanović.

U Sava centru večeras je održana svečana akedemija povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana Policije, na kojoj su uručene su zlatne, srebrne i bronzane medalje najhrabrijim pripadnicima MUP-a Srbije.

Svečanosti su prisustvovali i ministri u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Zlatibor Lončar, direktor BIA Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova i direktor Policije Republike Srpske Dragan Lukač i Darko Ćulum, predstavnici SPC i drugi gosti.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here