Vučić poručio Tačiju: Mi smo za mir, ne za puške

0
795

Srbija se bavi politikom mira, i neće da se bavi puškama i oružjem, poručio je danas predsjednik Aleksandar Vučić u odgovoru na prijetnje Hašima Tačija.

“Ne volim da se bavim puškama i oružjem kao Tači, nek on to radi. Ali nisu njegove puške razorile Srbiju već neki avioni. A naše je da vodimo politiku mira”, rekao je Vučić novinarima u Mostaru.

Tači je ranije danas rekao da će na navodne prijetnje Srbije odgovoriti “puškama, kao i pre 19 godina”.

Predsednik Vučić je rekao da je na Srbiji da na Tačijevo pominjanje pušaka odgovori mirno i i staloženo, ali ga je podsjetio da nisu njegove puške, nego neki tuđi avioni razarali Srbiju.

Vucić je dodao da treba pažlijivije čitati tu izjavu Tačija, gdje on kaže da je prije 19 godina zauvijek skinuta granica dvije zemlje albanskog naroda.

“Treba pitati neke iz međunarodne zajednice šta o tome misle i da li je zbog toga napadnuta Srbija 1999. godine”, dodao je predsjednik Vučić.

“Što se mene tiče, ne volim da se bavim bavim puškama i oružjem, kao što to voli Tači, neka nastavi to da radi, ali nisu njegove puške, već nečiji tuđi avioni bili ti koji su razarali Srbiju”, rekao je Vucić.

“Na nama je, kaže, da odgovorimo mirno, staloženo, strpljivo, da kažemo da želimo slobodu kretanja, razmenu znanja, da želimo veću trgovinsku razmenu. A, oni neka govore šta im je volja… Ja da se junačim i pokazujem ko je jači stvarno mi ne pada na pamet” rekao je Vucić.

PODIJELI