Vučić pušten kući poslije liječenja na VMA

0
380

Zdravstveno stanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je stabilno i pušten je kući poslije liječenja na Vojnomedicinskoj akademiji zbog kardiovaskularnih problema.

Savjetnica za medije predsjednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je sinoć da je Vučić dva dana bio na aparatima i da se sada osjeća malo bolje, da mora da se pridržava terapije, kao i da smanji obaveze.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar objasnio je juče da je Vučić bio životno ugrožen.
Vučić, prema njegovim riječima, ima hronične, manje probleme sa srcem, ali je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da se obrati ljekarima VMA.

Odmah po prijemu procijenjeno je da je predsjednik Srbije životno ugrožen, nakon ljekarske intervencije, predsjednik je dobro reagovao na terapiju koja mu je prepisana.

Stručni timovi VMA su predsjedniku Srbije preporučili da u narednom periodu smanji svoje redovne aktivnosti kako bi se u potpunosti oporavio.

I sam predsjednik Srbije se obratio javnosti u subotu, porukom na društevnim mrežama u kojoj je zahvalio svima koji su brinuli za njega i naveo da se danas vraća u posao.

(RTS)

PODIJELI