Vučić: Razumeli smo poruke Haradinaja i Kurtija

0
238

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Beograd razumio izjave Ramuša Haradinaja da je teroristička Oslobodilačka vojska Kosova protjerala srpsku vojsku sa Kosmeta, kao i Aljbina Kurtija da neće dati teritoriju Srbiji kao utjehu za izgubljeno Kosovo.

“To su ozbiljni ljudi i ozbiljne poruke, razumeli smo ih i shvatili. Oni znaju šta su interesi njihovog naroda, a mi znamo naše, za nas je vrhovni interes mir i očuvanje mira”, rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da Albanci misle da su mnogo jaki, a da su Srbi slabi, te dodao da je bolje da Srbi budu odgovorni i ozbiljni, jer znaju šta su njihovi nacionalni i državni interesi.

“Da ih vređam, ne pada mi na pamet. Naš posao je da sačuvamo mir i pomognemo našem narodu da opstane, da bude manje presuda za verbalne delikte, bolje da mene sude, a ne našem narodu. Mene uvek brinu dela, a ne reči”, rekao je Vučić.

On je istakao da je mir uslov da bi Srbija mogla da gradi i napreduje, da sačuva djecu da ne odlaze u inostranstvo, da ih vraća iz inostranstva.

“Imamo primere kompanija koje su vratile po 50 momaka i devojaka u IT sektor iz inostranstva, ali to mora da bude masovnije, da radimo na daljem povećanju naše ekonomije, rastu plata, socijalnih davanja, pružanju nege”, rekao je Vučić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here