Vučić: Ruskog ambasadora samo sam pitao – Zašto?

0
527
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom špijunske afere i iznio detalje. Istakao je da je Srbija već dugi niz godina suočena sa snažnim djelovanjem obavještajnih aktivnosti brojnih zemalja. Nikada snažnije borićemo se za vojnu neutralnost, kaže Vučić.

Predsjednik Srbije je na konferenciji u Predsjedništvu Srbije rekao da snimak, na kom se vidi kako ruski obavještajac daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije, nije sačinila domaća agencija, ali je VBA upoznata sa tim.

Snimak je, kaže, sačinjen 24. decembra 2018. godine i na njemu se vidi susret ruskog potpukovnika Georgija Klebana sa penzionisanim potpukovnikom Vojske Srbije, čiji su inicijali Z. K.

Z. K. je, prema Vučićevim riječima, bio objekat nadzora srpskih službi bezbjednosti.

Vučić kaže da se susret odigrao u Zemunu oko 18 časova.

“Politiku prema Rusiji nećemo da mijenjamo, doživljavamo je kao bratsku zemlju”, rekao je Vučić i dodao da je ruskog ambasadora Bocan-Harčenka povodom afere upitao samo “zašto”.

Prethodno je u zgradi Predsjedništva Srbije održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, koju je zakazao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom moguće špijunske afere.

PODIJELI