Vučić saopštio ime mandatara nove Vlade Srbije

0
299
Beograd, 11. avgusta 2022.- Predsednik Aleksandar Vucic izjavio je danas da Pristina, koristi situaciju u Ukrajini, da bi vodila kampanju protiv Srbije, i da su lazi da Srbija zeli da napadne bilo koga, vec upravo suprotno - Pristina je, istice, ta koja hoce da napadne sever Kosova i Metohije, i priprema likvidaciju nasih ljudi, pod plastom borbe protiv kriminala, zbog cega ih je upozorio da to nikako ne cine. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić.

On je rekao da je odluka bila komplikovana i složena i unutar SNS i sa koalicionim partnerima i da će sva tri kandidata biti izuzetno važni članovi vlade.

Za funkciju mandatara bile su tri opcije: Ana Brnabić, Miloš Vučević i kandidat iz redova koalicionih partnera Srpske napredne stranke.

“Odluka je bila komplikovana i složena i da sva tri kandidata za predsednika vlade biće važni članovi vlade”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da će Dačić, osim važnog ministarskog mjesta i zamjenika predsjednika Vlade, biti i koordinator službi bezbjednosti.

On je ranije najavio da će od saopštavanja predloženog mandatara do konačnog sastava nove vlade proći malo vremena, te da će Srbija vrlo brzo dobiti novu Vladu.

Parlamentarni izbori u Srbiji održani su 3. aprila 2022.

Skupština Srbije konstituisana je 3. avgusta, kada su poslanicima potvrđeni mandati, a rok za formiranje Vlade Srbije ističe 90 dana od dana konstituisanja skupštine, odnosno početkom novembra.

PODIJELI