Vučić: Srbija je danas drugačija zemlja

0
468

Srbija je danas drugačija zemlja, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić onima koji osporavaju rezultate njegove politike, vidljive, kako je nabrajao u Zrenjaninu, u novim auto putevima, novim fabrikama, radnim mestima, boljem standardu, sigurnoj i punoj državnoj kasi.

On je rekao da će upravo zato penzioneri ove godine imati novo “dobro, dobro, dobro povećanje penzija”, a zaposleni u javnom sektoru novo povećanje plata.

Podsjetio je da je Zrenjanin u bivšsoj Jugoslaviji bio najbolji industrijski cenatar.

“Ali, sve su opljačkali, ugasili, narod osiromašio, a oni se obogatili. Danas mi sve to vraćamo, hoćemo da narod lakse živi i prehrani porodice, da garantujemo budućnost našoj deci, to je nasa obaveza”, poručio je Vučić.

A koliko je Srbija sada drugačija zemlja, ukazao je sa samo nekoliko primjera.

“To će već videti svi koji budu išli auto putem u Grčku, a kroz Grdeličku klisuru prođu za samo 45 minuta, bezbedno, gledajući najlepši autoput, mostove…”, rekao je i dodao da to ranije nije bilo tako, jer su njegovi prethodnici samo otimali i krali.

Zamjeraju mu, kaže, što na takve stvari ukazuje, što podsjeća šta je sve u zemlji uništeno i pokradeno.

“Ja moram da govorim istinu”, dodao je i zapitao zašto nešto nisu uradili 2010, 2005, 2012…, kada je para bilo samo u njihovim džepovima.

Govoreći o povećanju plata i penzija, rekao je da bi premijerka i više povećala, ali da on hoce da državna kasa bude stabilna, i da se ne uništava budućnost naše djece.

“Ja hoću da ostavim sigurnu kasu i budućnost, a ne dugove. To je razlika između nas i njih”, poručio je predsjednik.

Naveo je da uskoro počinje izgradnja i drugih dionica auto puteva, kao što je do Bugarske, auto put do Čačka,

Poslije posjete Kini krećemo u izgradnju auto puta Preljina-Požega, najavio je, kao i auto put ka Pančevu, ka Zrenjaninu, pa Novom Sadu.

“Pa je li to drugačija Srbija”, zapitao je Vučić, navodeći i hiljade kvadratnih metara fabrika koje su izgrađene i koje će još biti izgrađene.

tanjug

PODIJELI