Vučić: Srbija u nikad težoj situaciji

0
479

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predjsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zamolili su danas ambasadora Kine Li Mančanga da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, a Mančang je uzvratio da će već u toku dana o tome obavijestiti predsjednika Kine.

Vučić i premijerka obavijestili su ambasadora Kine o najnovijem razvoju situacije, poslije jutrošnjeg upada jedinica ROSU u Sjevernu Mitrovicu.

Predsjednik Vučić i premijerka Brnabić su zamolili ambasadora Lija da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, uprkos svojim stalnim pozivima na mir i stabilnost, uz ozbiljan i odgovoran pristup rješavanju svih problema.

“Upad jedinica ROSU u Severnu Mitrovicu pokazao je da su snage KFOR, odnosno NATO, namerno obmanjivale sveukupnu javnost i danas je svima jasno po čijem nalogu i u sprezi sa kojim silama su predstavnici NATO lagali”, rekao je predsjednik Vučić.

Predsjednica Vlade Brnabić rekla je, po pitanju uvođenja taksi na srpsku robu, za koje očekuje reakciju Evropske unije, jer je riječ o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i CEFTA sporazuma, da je to pitanje i za Ujedinjene nacije, jer je UNMIK jedan od potpisnika, i da u tom smislu očekuje podršku Kine u najvažnijoj svjetskoj organizaciji.

Ambasador Li je rekao da Kina odlično razumije šta se dešava na Kosovu i Metohiji i da je to već poznati scenario napada na integritet Srbije.

Kineski ambasador je istakao da će predsjednik Si u toku dana biti o svemu obaviješten i da Srbija može da računa na podršku Kine.

(Tanjug)

PODIJELI