“Vučić u Zagrebu doživio gore stvari, pa se nije vraćao”

0
572

Ambasador Srbije u Zagrebu Mira Nikolić odbila je da primi protestnu notu Hrvatske, sa obrazloženjem da zvaničnici Republike Srbije nisu učinili ništa loše zbog čega bi posjeta Beogradu delegacije hrvatskog parlamenta bila prekinuta.

Ona je, prema saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, podsjetila da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno u Zagrebu doživio i gore neprijatnosti, ali nije prekidao posjetu.

Nikolićeva je, istovremeno, ukazala da su predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, kao domaćin posjete, i premijer Ana Brnabić odmah osudile incident koji je napravio lider radikala, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

“Ambasador Mira Nikolić je, takođe, rekla da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prilikom nedavne posete Zagrebu doživeo i gore neprijatnosti, ali nije napuštao Zagreb”, naglašava se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije ocjenjuje da nikome nije u interesu da pojedinačni incidenti zaustave proces dijaloga koji je dobio na intenzitetu poslije sastanka predsjednika Aleksandra Vučića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Zagrebu. Srbija ostaje posvećena dijalogu, dobrosusjedskoj i regionalnoj saradnji.

U saopštenju se precizira da je ambasadora Srbije Miru Nikolić u Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske pozvao pomoćnik ministra Boris Grigić, sa namjerom da uruči protestnu notu povodom incidenta koji je izazvao poslanik Vojislav Šešelj u Narodnoj skupštini Republike Srbije, tokom posjete predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

PODIJELI