Vučić: Zakon o Trepči otimanje srpske imovine

0
446

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sadašnji zastoj u dijalogu Prištinom može da bude prevaziđen samo kada budu ukinute takse na robu iz centralne Srbije i prestanu provokacije, kakav je zakon o statutu Rudarskog kombinata Trepča, koji je, “ništa drugo, do otimanje srpske imovine”.

On je u razgovoru sa britanskim ambasadorom Denisom Kifom ukazao na štetnost jednostranih mjera Prištine koje ugrožavaju dijalog sa Beogradom, dodavši da će Srbija uvijek biti opredijeljena za mir i stabilnost u regionu, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Predsjednik Srbije razgovarao je sa Kifom o bilateralnim odnosima i regionalnoj situaciji, kao i o procesu izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

Vučić je izrazio interesovanje Srbije za snaženje političkog dijaloga i razvoj ekonomske saradnje sa Velikom Britanijom, kao i nadu da se Bregzit neće odraziti na odnose Londona i Beograda.

Kif je upoznao Vučića sa svim što se, u saradnji sa resornim ministarstvima, preduzima da poslije izlaska Velike Britanije iz EU ne bi bilo prepreka u bilateralnoj saradnji.

On je dodao da Vlada u Londonu nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji projektima, poput digitalne transformacije i jačanja e-uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu.

Kif je naglasio da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da dijeli ciljeve za postizanje stabilnosti i napretka na zapadnom Balkanu, što pokazuje i kroz podršku Berlinskom procesu.

(Srna)

PODIJELI