Vučić: Zapad ne želi da razgovara kome pripada Kosovo, pritisci će biti na Srbiji

0
272

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za RTS da je u posljednja tri dana u SAD imao niz “teških i napornih susreta” po pitanju Kosova.

“Ne pregovaramo samo sa Albancima, već sa onima koji su stvorili nezavisno Kosovo”, rekao je Vučić i dodao da o susretima “ne može previše da govori”.

Kako kaže, imao je niz susreta koji su bili maratonski, a na kraju se vidio i sa gensekom UN Antoniom Guterešom.

“Zadovoljan sam našim radom i trudom, ali rezultatima nisam. Nadao sam se većem razumevanju, nisam zadovoljan onim što sam postigao. Već duže vreme razgovaramo o budućnosti Srbije, o Kosovu… Pokušavamo da pronađemo kompromismo rešenje, ali albanska strana radi svoj posao, a međunarodna zajednica svoj. Nisam zadovoljan, jer zapadne sile tvrdo stoje na poštovanu očuvanja nezavidnosti Kosova”, naveo je Vučić.

Vučić je naveo i da je Guterešu rekao da je Srbija “spremna na kompromis, ali ne i da žrtvuje sve svoje interese”.

“Da bih pripremio platformu za naše građane moram da dobijem podršku međunarodne zajednice za nešto. Međutim, Zapad ne želi ni na koji način da razgovara o tome kome pripada Kosovo”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, Srbija danas plaća cijenu pogrešnih odluka iz prošlosti, te da će na Srbiji biti velikih pritisaka.

“Ništa nema džabe i nigde, plaćaćemo još dugo. Biće velikih pritisaka, sa različitih strana”, rekao je on.

Kako je dodao, nije naročito srećan jer se nadao većem razumevanju ne samo za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji.

“Daću sve od sebe kao predsednik da štitimo naše interese. Moram da izađem pred narod, da ponudim nešto našem narodu”, rekao je on.

Vučić je rekao da je u Njujorku bio sa ćerkom Milicom.

“Nemam mnogo vremena da budem sa svojom decom. Miličina majka je više nedelja u bolnici, da ne kažem meseci. Ponekad poželim da ne budem najgori otac na svetu, sve sam joj sam platio, kartu i sve, sa tatom je bila u sobi”, rekao je Vučić, ističući da “mrzi tinu-ninu” kao i da je u Njujorku u “pola dva, tri ujutru obilazio knjižare” i gledao koju će knjigu da kupi.

Govoreći o pripadnicima opozicije Vučić je ponovio da će ih “pobeđivati kad god bude to hteo”.

(NN/b92.net)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here