Vučiću uručen orden Kazahstana

0
346

Predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev danas je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nakon razgovora u Predsjedničkoj palati u Astani, dodijelio je Orden prijateljstva prvog reda Republike Kazahstan.

On je tom prilikom ukazao na prijateljstvo dvije zemlje i doprinos predsjednika Srbije jačanju veza dvije zemlje.

Predsjednik Srbije dodijelio je, nakon sastanka, predsjedniku Nazarbajevu Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici predsjedniku Kazahstana.

Predsjednik Vučić je istakao da su ovaj orden Republike Srbije, koji je najviši koji može da se dobije, do sada dobili predsjednik Rusije Vladimir Putin i Kine Si Ðinping.

“Vi ste, pored predsednika Putina i Sija, treći predsednik koji je dobio ovaj orden. Dodeljujem vam taj orden za vaš doprinos koji ste dali na izgradnji prijateljstva naše dve zemlje, kao i na očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije”, istakao je Vučić.

Nakon dodjele ordena nastavljen je sastanak šefova država u širem sastavu, poslije čega će se oni obratiti medijima.

Ovo je, inače, treća zvanična posjeta predsjednika Srbije Kazahstanu, gdje je prošli put boravio pred ljeto prošle godine povodom otvaranje Ekspo-a 2017.

Tokom posjete srpske delegacije koju prevodi predsjednik Vučić, a u kojoj se nalazi više ministara i brojni privrednici, planirano je i potpisivanje više sporazuma – Sporazum između Vlade Kazahstana i Srbije o saradnji u borbu protiv kriminala, Memorandum o uzajamnom razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva razvoja Kazahstana u oblasti politike mladih, Memorandum o saradnji i razmeni u oblasti građevinarstva između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva za investicije i razvoj Kazahstana, kao i i Memorandum o razumevanju između nadležnih organa Srbije i Kazahstana u oblasti vazdušnog saobraćaja.

(Tanjug)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here