VUKELIĆ: U TOKU ISLAMIZACIJA

0
308

Evropa se suočava sa, možda i najvećim, problemom u njenoj istoriji, a to je masovan priliv migranata koji prijete da potpuno islamizuju stari kontinent, tvrdi Milan Vukelić, doktorand sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Vukelić je na tribini u Novom Sadu “Islamizacija Evrope – mit ili stvarnost” poručio da se “islamizacija Evrope dešava velikom brzinom…”.

Kao potvrdu svojih tvrdnji, Vukelić navodi nedavno upozorenje čuvenog tibetanskog lidera dalaj Lame, koji smatra da će Evropa, ukoliko ne riješi problem migranata, vrlo brzo postati islamska.

Vukelić navodi da je u Evropi 2016. godine bilo 4,9 odsto muslimana ili njih 25,7 miliona. Najviše muslimana živi u Francuskoj – 5,7 miliona, zatim u NJemačkoj i Velikoj Britaniji.

On prenosi procjene da će, u najblažem slučaju, u Evropi za 50 godina živjeti 35,7 miliona muslimana ili 7,4 odsto od ukupnog stanovništva.

“U slučaju visokog nivoa migracija, Evropa bi za 50 godina mogla imati 75,5 miliona muslimana, što je 14 odsto od ukupnog evropskog stanovništva”, navodi Vukelić.

Objašnjavajući uzroke masovne islamizacije Evrope, Vukelić je rekao da je ona izazvana gorućim evropskim problemom – nedostatatkom radne snage.

On podsjeća da su u početku, kao radna snaga, dolazili Evropljani i radnici sa Balkana, ali to se pokazalo nedovoljnim.

Uslijedio je masovan priliv muslimana iz islamskih zemalja. Mjerodavna istraživanja ukazuju, da će u narednih 50 godina Evropa morati da uveze više od 35 miliona radnika.

Vukelić podsjeća da je još 2011. godine bivši njemački kancelar Gerhard Šreder na jednom samitu izjavio da njegova država pod hitno mora uvesti 11.000 radnika mahom iz Indije kako bi popunila radna mjesta za IT sektoru.

On napominje da je posljedica islamizacije Evrope – terorizam, uprkos činjenici da islam, kao religija, ne podržava nasilje.

“Činjenica je, međutim, da su najveći broj terorističkih napada izvršile islamske ekstremističke organizacije, prvenstveno `Islamska država` i Al kaida. Od 2014. do 2016. godine u Evropi su izvršena 273 teroristička napada što je više nego svih prethodnih godina zajedno”, navodi Vukelić.

Vukelić smatra da bi Evropa, ako želi da zadrži identitet, morala da poveća natalitet.

“Što je religioznost prisutnija, natalitet je veći, a što je ekonomski razvoj veći, natalitet je manji ukoliko je taj razvoj praćen ateizmom”, smatra Milan Vukelić, autor i predavač tribine “Islamizacija Evrope – mit ili stvarnost”.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here