Vulin: Apsolutno podržavam protest građana na Karaburmi

0
354

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da apsolutno podržava protest građana u beogradskom naselju Karaburma povodom smrti dječaka koga je zgazio vozač koji je pobjegao sa lica mjesta, a potom je pušten da se brani sa slobode.

Vulin je za RTS kazao da kao otac dva dječaka osjeća isti bijes i ogorčenost kao i građani koji su sinoć protestovali.

“Veliko razočarenje. Kao otac, kao građanin ove zemlje, ja bih bio sa građanima na tom istom protestu. Policijska uprava za grad Beograd je razrešila slučaj veoma brzo, par sati kasnije smo našli tog ubicu koji je počinio ovu strašnu tragediju, iako je pokušao da se sakrije, ali naravno, pronašli smo ga. Pravosuđe je nezavisno, može da odlučuje kako god hoće, ali apsolutno razumem i apsolutno podržavam protest građana i ja bih protestovao”, rekao je Vulin.

On je dodao da ne može da se pusti neko ko je zgazio devetogodišnjeg dječaka i pobjegao i još pokušao da se sakrije, saopštio je MUP.

“Još uvek postoji pravni lek da se i to reši, nadam se da će pravosuđe promeniti svoju odluku i da će ovaj čovek dobiti zasluženu kaznu. Neće ta kazna vratiti život, ali ćemo se bar malo bolje osećati”, poručio je Vulin i izrazio saučešće porodici preminulog dječaka.

/Tanjug/Nezavisne/

PODIJELI