Vulin: Organizovane šiptarske bande nelegalno sijeku šumu

0
283

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da na teritoriju centralne Srbije upadaju “organizovane šiptarske bande” sa prostora Kosova i Metohije u pokušaju da nelegalno sijeku šumu, što je klasična pljačka.

Povodom nedavnog upada takve grupe u Kopnenu zonu bezbjednosti kod Kuršumlije i napada na policijsku patrolu, Vulin je optužio policiju samoproglašenog Kosova da se ponaša kao njihov saveznik, a za Kfor je rekao da stalno objašnjava da to nije njihova odgovornost.

– Srbija neće ni napustiti ni prepustiti ni centimetar svoje teritorije… Volio bih da je to samo incident, da je to nešto što se desilo sada i više neće nikada. Nažalost, nije tako – izjavio je Vulin za televiziju “Prva”.

On je istakao da su te “organizovane šiptarske bande” veoma dobro organizovane i opremljene.

– Svi su naoružani i čim primete naše snage, predstavnike MUP-a, odmah otvaraju vatru – rekao je Vulin.

Kada je riječ o migrantima, Vulin je naveo da ga najmanje brine šta će da kaže EU, već ga najviše zanima šta će reći građani Srbije kada je riječ o odnosu prema migrantima.

– Ne samo EU, već svi koji objektivno posmatraju situaciju u Srbiji i Evropi kažu da je Srbija najorganizovanija i najhumanija – dodao je on.

Vulin je naglasio da se Srbija prema migrantima ponaša dostojanstveno i poštuje njihova prava, ali da i oni moraju da poštuju zakone Srbije i da ne mogu u vrijeme pandemije da napuštaju kampove jer predstavljaju prijetnju po sebe i druge.

– Za razliku od većine zemalja EU, Srbija je pokazala da je organizovana i humana kada su migranti u pitanju. U ovoj zemlji se zna šta je zakon i ko ga sprovodi. Vladavina prava nije prijetnja – poručio je Vulin.

/Srna/

PODIJELI