Vulin: Pojačano prisustvo žandarmerije u Novom Pazaru

0
291

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da će od danas biti pojačane aktivnosti policije i angažovana Žandarmerija u Novom Pazaru, te da država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi i da će sačuvati bezbjednost svakog građanina.

“Građani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kome se ubija, u kome nekažnjeno možete da nosite oružje, da pucate, u kome možete da kršite zakon.
Zakon je isti za sve, u svakom delu Srbije štiti sve naše građane i štiti sve naše ljude”, poručio je Vulin, koji je sinoć posjetio Novi Pazar, gdje se posljednjih dana desilo nekoliko kriminalnih obračuna uz pucnjavu.

Vulin je nakon sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru rekao da je uznemiren i zabrinut zbog dešavanja u tom gradu, navodeći da međusobno razračunavanje kriminalaca ne smije da se dešava ni u jednom dijelu Srbije.

On je naveo da su dogovorene konkretne mjere i koraci, te da će od danas prisustvo policije u Novom Pazaru biti daleko vidljivije i snažnije, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

“Doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi oni koji su pripadnici kriminalnih struktura biće posebno obrađeni i pod našom budnom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mesta”, naglasio je Vulin.

Prema njegovim riječima, svi građani Novog Pazara mogu i moraju da budu slobodni i sigurni.

“Droga, prostitucija, oružje sve su to stvari koje neće biti tolerisane. Nijedan lokal neće moći nekažnjeno da krši zakon, ne zato što radi duže već zato što ima prostituciju, zato što se u njemu diluje droga ili zato što se u njemu nosi oružje”, rekao je Vulin.

On je istakao da nikakav politički autoritet i nikakvi politički razlozi “neće moći da zaustave policiju dok od Novog Pazara ne napravi siguran i slobodan grad, kakav on i jeste, kakav treba i kakav njegovi građani zaslužuju”.

Vulin je zamolio građane Novog Pazara da u akcijama policije ne traže politiku i apelovao da pomognu policiji i učestvuju u borbi da njihov grad bude bezbjedan kao što je bio i kao što treba da bude.

“Očekujem od svih političara, od lokalne samouprave da učestvuju sa nama u ovoj borbi, da nam pomognu, da ne pokušavaju da skupe jeftine političke poene”, istakao je Vulin.

On je zatražio od lokalnih političara i vlasti da, kada se na ulicama Novog Pazara bude pojavila policija, Žandarmerija, “ne izmišljaju gluposti o tome kako neko okupira grad, već da budu zadovoljni što država Srbija djeluje na svakom dijelu svoje teritorije i da pomognu da se ovo ne desi nikada više”.

Vulin je razgovarao i sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem koga je upoznao o mjerama i konkretnim koracima koje će policija preduzeti kako bi osigurala bezbjednost i stabilnost u ovom gradu.

/Srna/

PODIJELI