Vulin: Pratimo situaciju na Kosovu i Metohiji, vojska spremna

0
275

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je “sagledana situacija” na prostoru Kosova i Metohije zbog najave formiranja vojske samoproglašenog Kosova, da je o svakom detalju obaviješten i Aleksandar Vučić, predsjednik i vrhovni komandant Vojske Srbije, koja je spremna da ispuni svako njegovo naređenje.

– To je naš zadatak. Kakvo će naređenje biti donijeto, o tome će odlučiti vrhovni komandant – istakao je Vulin.

On je za Televiziju Pink rekao da je Vučić veoma zabrinut i zainteresovan za sve što se dešava na prostoru Kosova i Metohije, te da će sve odluke donositi na osnovu neposrednog uvida u sva dešavanja.

Vulin je naveo da će načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović danas biti u Kopnenoj zoni bezbjednosti, a da će vojnike posjetiti i predsjednik Vučić.

– Predsjednik će, kada ocijeni da je potrebno, doći u obilazak naših jedinica i u Kopnenoj zoni bezbjednosti i u rejonu odgovornosti Treće i Četvrte brigade Vojske Srbije. Predsjednik je u neprekidnoj komunikaciji sa vojnim rukovodstvom, ali i sa svima koji mogu da doprinesu nekom informacijom za sve što se dešava na Kosmetu – rekao je Vulin.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here