Vulin: Svako ko uvredi Srbiju i Vučića u Hrvatskoj je zvezda

0
289

– Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas da bi Kosovo bilo članica Ujedinjenih nacija da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije prelomio svojim glasom u Briselu, kao i da je Aljbin Kurti rekao istinu izgovorivši da “dokle god Vučić vlada Srbijom, Srbija neće priznati lažnu državu Kosovo”.

Vulin je gostujući u Jutarnjem programu na TV Hepi poručio da se predsjednik Aleksandar Vučić bori protiv priznavanja lažne države Kosovo na najpametniji mogući način, ne uvodeći Srbiju u problem.

Govoreći o aktuelnoj temi bezbednosti stanovništva na Kosovu i Metohiji, ministar je podsjetio da je stav predsjednika Vučića po tom pitanju da se nasilje neće trpjeti i da se neće dozvoliti novi martovski pogrom.

“Vučić je rekao da se nasilje neće trpeti i da će srpska država reagovati na nasilje i da se neće dozvoliti novi martovski pogrom. Jeste primetili da je odmah to jutro Kvinta tražila hitan sastanak sa Vučićem? Čim srpska država oživi i pokaže svoju snagu, pokaže da će brinuti o svojim sunarodnicima, odmah se probudi čitav svet da kaže da je to neprihvatljivo. Imali ste Kurtija pre neki dan koji kaže da bi neki budući referendum o ujedinjenju sa Albanijom bio istorijski izraz povezanosti Albanaca, Šiptara na čitavom prostoru. Milanović kaže – ja sam predsednik svih Hrvata, pa i onih u Bosni i Hercegovini. Nema problema. Kad ja kažem ‘srpski svet’, da treba da budemo jedinstven politički narod, odmah se prave konferencije. A nikad nije bilo Velike Srbije, kamo sreće da je bilo”, poručio je ministar Vulin.

Takođe, Vulin je rekao da se pojedinim političarima u regionu daje medijski prostor u Hrvatskoj da vrijeđaju Srbiju, umjesto da se govori o bitnijim pitanjima za njihove države.

“Ja bih potpuno razumeo da oni razgovaraju o svojim bilateralnim odnosima, da jačaju odnose Bosne, Hrvatske, Crne Gore, da razmišljaju o ekonomiji, da ukidaju neke granice, da Hrvatska kao članica Evropske unije ukine šengen za Bosnu i Hercegovinu, za Crnu Goru, da im da vakcine, da im da neku veliku finansijsku pomoć, nešto. Ali, ništa od toga – samo priča o Srbiji i Vučiću. Ništa drugo nemaju da pričaju. Ja slušam Milanovića, on ode u Njujork, reč ne priča o Hrvatskoj nego samo o Srbiji i Vučiću.

Pa ti si valjda predsednik Hrvatske, nešto pričaj o Hrvatskoj. Nešto nek smisle, ja razumem da nemaju čime da se pohvale, etničkim čišćenjem u Oluji, i tome slično, nije baš nešto za priču u pristojnom društvu, ali pričaj nešto. A ne samo o Srbiji i samo o Vučiću”, rekao je ministar policije.

PODIJELI