Vulin: Svi migranti u karantinu

0
290

U Srbiji trenutno boravi oko 8.800 migranata, niko od njih nema simptome virusa korona, a svi su u karantinu 24 časa, saopštili su danas nadležni.

Šef Radne grupe Vlade Srbije za migracije Aleksandar Vulin obišao je Prihvatni centar u Obrenovcu kraj Beograda gdje su prošireni kapaciteti za smještaj migranata.

Vulin, koji je i ministar odbrane Srbije, rekao je da Vojska Srbije obezbjeđuje sve migrantske kampove i da vodi računa da ih niko ne napusti, saopšteno je iz resornog ministarstva.

– Za sve migrante u našoj zemlji je uspostavljen dvadesetčetvoročasovni karantin dokle god ova opasnost ne prođe – rekao je Vulin.

Vulin je izrazio zahvalnost preduzeću “Milenijum tim” koje je pomoglo da se prišire kapaciteti centra za migrante u Obrenovcu, ali i drugim firmama koje pomažu.

– Zahvaljujući ovakvim donacijama, mi smo u stanju da to uradimo humano, bezbjedno, ali svakako na prvom mjestu vodeći računa o tome da građani Srbije nikada i ni na koji način ne budu ugroženi – rekao je Vulin.

Komesar za izbjeglice i migracije Vladimir Cucić izrazio je zahvalanost Vulinu za podršku koju godinama pruža tom Komesarijatu, kao i Vojsci Srbije koja obezbjeđuje migrantske centre.

– Od 8.800 ljudi, koliko ih u ovom momentu imamo u centrima, za sada niko ne pokazuje nikakve simptome – rekao je Cucić.

Prema njegovim riječima, to je pokazatelj svih mjera koje je Komesarijat preduzima od kraja februara.

– Mi smo se praktično prvi u Srbiji izolovali… I u nekim od migrantskih centara izolacija traje već 32, a negde 46 dana – rekao je Cucić.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here