Vulin: Vučić ne treba da ide u Hrvatsku

0
404

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin smatra da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne treba da ide u posjetu Hrvatskoj jer njegova mirovna politika tamo nema sagovornike.

Vulin naglašava da Vučić ne treba da ide tamo gdje se sjećanje na pobijene Srbe u Jasenovcu smatra uvredom, a ustaški vikar Alojzije Stepinac proglašava svecem.

“Vučićeva poseta se među hrvatskim političarima uslovljava izvinjenjima za koje nema razloga, niti opravdanja”, rekao je Vulin, reagujući na izjavu hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića da je Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali da prvo treba da se izvini “zbog velikosrpske agresije”.

Vulin je rekao da Krstičević vrijeđa i napada.

“Neka Hrvatska nađe snage da prizna zločine i za njih se izvini, pa neka onda naš predsednik ide u Zagreb”, naveo je Vulin.

On je naglasio da ako Vučić, ipak, odluči da ide onda sa pravom treba da očekuje i dobije izvinjenje za genocid nad Srbima tokom Drugog svjetskog rata, za masovna ubistva i protjerivanja Srba u građanskom ratu u Hrvatskoj tokom devedesetih godina prošlog vijeka, te izvinjenje i povlačenje Zakona o braniteljima u kojem se Srbi proglašavaju agresorima.

“Vučić treba da dobije i izvinjenje i nadoknadu za otetu imovinu prognanih Srba, ali i države Srbije, izvinjenje za zatvaranje granica tokom migrantske krize, izvinjenje za ustaške table na jasenovačkom stratištu”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here