Zaev: Ostavku odlažem, ostajem da pomognem narodu

0
64
Foto: Arhiva/Ilustracija | Zaev: Ostavku odlažem, ostajem da pomognem narodu

SKOPLJE – Makedonski premijer i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je da će ostati na toj funkciji kako bi pomogao da se održi parlamentarna većina i eventualno je povećao.

Zaev, koji je nakon rezultata lokalnih izbora podnio ostavku 31. oktobra, rekao je nakon sjednice Glavnog i Izvršnog odbora SDSM, održane u utorak uveče, da je taj Odbor predložio da se ostavka odloži, kao i da je posvećen procesu očuvanja parlamentarne većine, prenosi Telma.

“Nemam šta drugo da dodam, jer je predsjednik Odbora saopštio odluke i odgovorio na sva pitanja. Važno je da se zemlja ne vraća u prošlost svađa kako u zemlji tako i u inostranstvu, da ugrozi proces evrointegracija, naravno da je važno jer smo i dalje u vremenu pandemije, energetske krize, odgovornost svakog građanina ali i političara i dalje postoji”, rekao je Zaev.

On je rekao i da se nada da će se parlamentarna demokratska većina stabilizovati, prije svega, jer je orijentisana ka evroatlantskom putu i multietničkom društvu kao i ka održavanju dobrosusedskih odnosa i pozitivnih reformi.

“Dani su pred nama, videćemo”, rekao je Zaev.

 

TANJUG

PODIJELI