Zaharova odgovorila na neumjesno pitanje o Vučiću

0
577

Portparolka MIP-a Rusije Marija Zaharova, upitana da li joj se čini da je srpski predsjednik Aleksandar Vučić ubačen kao trojanski konj kako bi posvađao srpski i ruski narod, rekla da ne bi Vučića uporedila sa konjem, već da ima druge asocijacije, mnogo ljudskije, te je dodala da bi takvo pitanje trebalo postaviti srpskim političarima.

“Јa predstavljam rusko Ministarstvo i sasvim sam zadovoljna zemljom koju predstavljam, a sva pitanja koja imate o srpskim političarima, postavljajte Srbiji”, rekla je.

Zaharova je tom prilikom ponovila stav Rusije da Moskva dobro vidi sve probleme sa kojima se suočava Srbija i pokušava da joj pomogne u svim onim pitanjima za koja se Beograd obraća za pomoći.

“Na molbu Srbije, koja se zasniva na interesima srpskog naroda, već duži niz godina branimo njene interese u međunarodnoj areni, prije svega kada je riječ o Kosovu, koristeći sve pravne institute i instrumente diplomatije”,  istakla je.

Pritom, kako je ocijenila, Rusija ne stavlja na prvo mjesto sopstvene stavove, već stavove zvaničnog Beograda, i to na inicijativu Beograda.

PODIJELI