Zamjenik načelnika Bora podnio ostavku poslije skandala

0
384

Zamjenik načelnika Bora Branko Perić (60) našao se u središtu skandala kada su fotografije na kojima se on ljubi i grli sa devojčicom od 15 godina navodno osvanule na fejsbuk profilu te maloljetnice.

Nezvanično, kada su se fotografije pojavile u javnost, od Perića je zatraženo da odmah podnese ostavku. On je, navodno, to i učinio, ali njegova ostavka još nije usvojena.

Fotografije su ubrzo sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, vidio i “skinuo” veliki broj pratilaca ove društvene mreže. U cijeli slučaj se, ubrzo, umiješala i policija, ali nema dokaza da je funkcioner u Boru počinio krivično djelo.

Perić je kazao da je fotografija njegovog poljupca sa djevojčicom nastala kada joj je čestitao na dobro urađenom poslu. On je tvrdio i da se sa ostalim djevojkama, koje su bile angažovane, pozdravio na sličan način.

– Imali smo skup u lokalnom Domu kulture i tu su bile djevojčice, koje su ukrašavale salu. Ušao sam i vidio da su posao obavile odlično, zbog čega sam im čestitao – navodno je izjavio Perić.

Takođe, navodno je kazao da na drugoj fotografiji ne vidi ništa sporno. Međutim, nakon što su fotografije dospjele u javnost, u cijeli slučaj se umiješala i policija.

– Djevojčica je negirala da je imala bilo kakav odnos sa tim funkcionerom. Međutim, maloljetnica kao da je bila pripremljena i unaprijed znala kako treba da odgovori – kaže izvor iz istrage.

Sagovornik kaže da je djevojčica starija od 14 godina, zbog čega nema krivičnog djela obljube nad djetetom.

– S druge strane, ako je nešto i bilo između njih, to nije bilo pod prisilom. Prema tome, mi nismo imali nikakav zakonski osnov da reagujemo – kaže izvor.

(novosti.rs)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here