ZATVOREN KAMP NA ZLATIBORU, DJECA VRAĆENA KUĆI

0
608

Kamp na Zlatiboru, u kojem su djeca u vojničkim uniformama učila razne vještine danas je zatvoren po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, a dječaci i djevojčice vraćeni su kućama.

Tim povodom reagovao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je izjavio da država neće tolerisati stvari poput kampa u kojem su djeca u uniformama učila vojničke vještine.

“I kada radite to, ne bi trebalo da se radi u uniformama. Takve stvari država Srbija neće tolerisati. To nije Srbija budućnosti i Srbija kakvom želimo da se ponosimo”, rekao je Vučić novinarima poslije obilaska Kliničkog centra Srbije.

On je poručio da su to dobra djeca, ali da se zna kada je vrijeme za vojsku, a kada za školu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prethodno je izjavio da je kamp na Zlatiboru zatvoren i da su djeca vraćena kućama.

“Dali smo nalog za raspuštanje kampa, pre svega, jer smo zabrinuti zbog moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti”, naveo je Stefanović.

Prema njegovim riječima, prioritet je bio da djeca budu bezbjedna i da se bezbjedno vrate kućama, “što je i učinjeno”.

“U ovom trenutku u toku su završne faze rasklapanja kampa, tako da on više ne postoji”, napomenuo je Stefanović, prenijeli su beogradski mediji.

Mediji su ranije psiali da je na Zlatiboru bio otvoren prvi “omladinsko-patriotski” kamp za djecu, koji su organizovale srpske i ruske veteranske i patriotske grupe.

U kampu je bilo 34 dječaka i 10 djevojčica uzrasta od 12 godina do 23 godine, od kojih su neki bili i sa roditeljima.

Organizatori su rekli medijima da djeca uče preživljavanje u prirodi, a da oružje nije pravo već plastično.

PODIJELI