Završio pod mercedesom Tonija Cetinskog: Poznati rezultati obdukcije

0
727

Istraga oko smrti 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina zvanog Braco na kojeg je mercedesom 3. novembra oko 14 sati u rovinjskoj Pustoj ulici naletio poznati pjevač Toni Cetinski i dalje je obavijena velom tajne.

Na brojne upite novinara pulsko tužilaštvo reagovalo je saopštenjem u kojem je podsjetilo da je istraga, koji se po njihovom nalogu i dalje provodi, tajna.

Ležao na kolovozu

Kako piše “Jutarnji list”, obdukcijom, uviđajem i vještačenjima definitivno je ustanovljeno da je Kevljanin ležao na kolovozu u trenutku kad ga je Cetinski udario mercedesom, a lijevim prednjim točkom prešao mu je preko nadlaktice jedne ruke te prouzrokovao još neke podljeve koji, navodno, sami po sebi nisu bili smrtonosni.

Prema neslužbenim informacijama, u MUP-ovom centru “Ivan Vučetić” juče su trebala biti završena neka toksikološka vještačenja i dostavljena tužilaštvu.

Nakon nesreće koja je izazvala veliko interesovanje medija i javnosti, policija je čak zatražila i provjeru da li je u trenutku nesreće Cetinski razgovarao i eventualno pisao SMS poruke, odnosno sve relevantne podatke o saobraćaju njegovog mobitela koji bi policiji mogli biti od koristi u istrazi.

Provjereni su i svi podaci je li unazad pet godina bilo pritužbi građana na ponašanje vozača u ulici u kojoj se dogodila nesreća, a izlistan je i “saobraćajni dosje” vozača.

Mercedes kojim je Cetinski pregazio 62-godišnjaka još je u krugu policije. Ibrahim Kevljanin na kojeg je naletio Cetinski sahranjen je 9. novembra na rovinjskom groblju.

Nakon nesreće, pjevač je za “Gloriju” izjavio da se, iako je u šoku, poprilično dobro sjeća nesreće, no nije mu jasno kako se sve to dogodilo jer je tom jako uskom ulicom prošao puno puta i zna kako je oštar jedan od zavoja u toj uličici.

– Morate pažljivo skretati pa gotovo i stati da biste uopšte mogli ući između dva zida i skrenuti lijevo, a tako sam i postupio. Jako sporo, kao da izlazim iz parkinga, skrenuo sam lijevo i odmah nakon skretanja osjetio da se nešto dogodilo ispod automobila. Stao sam i izašao iz automobila i pogledao ispod auta i nisam ništa vidio. Pogledao sam drugi put, iz drugog ugla, i vidio ono što sam najmanje očekivao – čovjeka. Taj prizor cijeli život će mi biti urezan u sjećanje – ispričao je Cetinski.

Tražio dizalicu

Jedino što je u tom trenutku htio znati je li osoba ispod automobila živa i htio je napraviti sve samo da ga spasi.

– Nadao sam se da je živ. Uletio sam u frizeraj preko puta i vikao da zovu Hitnu i policiju. Zatim sam odjurio do prtljažnika i tražio dizalicu da podignem vozilo i oslobodim tijelo. Pokušavao sam učiniti nešto da spasim čovjeka, ali nisam uspio. Ljekar Hitne pomoći po dolasku je odmah konstatirala da nema znakova života. Ta nemoć, činjenica da mu ne mogu nikako pomoći, užasan je osjećaj – rekao je pjevač.

Kako saznaje “Jutarnji”, to odgovara njegovoj priči jer na vozilu nisu pronađena oštećenja koja bi nastala da je Kevljanin stajao, a preko dijela njegova tijela prešao je samo prednji lijevi točak i tijelo je bilo između prednjih i zadnjih točkova.

Toni Cetinski trenutno nije u Rovinju, a advokatica Gordana Grubeša koja ga zastupa još nije dobila nikakve relevantne podatke o navedenom slučaju.

Pulsko opštinsko državno odvjetništvo u petak je saopštilo kako “provodi potrebne izvide tijekom kojih su izdani potrebni nalozi i biće poduzete druge potrebne radnje u cilju utvrđenja svih okolnosti događaja odnosno smrtnog stradavanja 62-godišnjeg muškarca 3. novembra 2017. oko 14 sati u Rovinju”.

“S obzirom na to da je postupanje tijekom izvida tajno, i da tijelo koje provodi izvide može, kada to nalaže interes javnosti, izvijestiti javnost na način propisan posebnim zakonom, državno tužilaštvo ovim saopštenjem odgovara na zaprimljene upite novinara navodeći samo informaciju o toku izvida dok pojedinosti i rezultate svake pojedine radnje neće niti smije iznositi nezavisno o interesu javnosti.

Po okončanju postupka i po donošenju meritorne državnoodvjetničke odluke vezano za na navedeni događaj, javnost će biti pravovremeno obaviještena – navodi se u saopštenju tužilaštva.

(Avaz)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here