Zlatan Ibrahimović ide u Hamarbi, ali kao suvlasnik ekipe

0
512

Fudbaler Zlatan Ibrahimović juče je na društvenim mrežama objavio dres švedskog Hamarbija sa svojim imenom na leđima, a s obzirom na to da 38-godišnjak još uvijek nema klub svi su pomislili da se vraća u Švedsku kao fudbaler.

Ipak, od toga nema ništa, a Ibrahimović će zaista u Hamarbi, ali kao suvlasnik ekipe iz prijestonice Švedske.

“Dogovorio sam s Hamarbijem i AEG-om da ova stvar postane globalna koliko god je moguće. Važno je da za Hamarbi znaju svi na svijetu. Ne samo u Švedskoj, nego širom svijeta. Svi treba da znaju ko je Hamarbi i kada vide grb kluba da kažu: To je Hamarbi”, rekao je Ibrahimović u razgovoru za švedski Sport Bladet, prenosi Klix.ba.

Ibrahimović je kupio 50 odsto dionica Hamarbija koje su u vlasništu American Anschutz Entertainment Groupa (AEG). S obzirom na to da AEG ima skoro 50 odsto dionica Hamarbija može se reći da je Ibrahimović sada vlasnik 1/4 dionica ekipe iz Stockholma.

“Igrao sam u Galaksiju i stekao dobar odnos sa ljudima iz AEG-a. Sada sam dobio priliku da postanem njihov partner i to je nemoguće odbiti. Ne za ljude koji su tako uspješni u biznisu. Pored toga povezan sam sa Švedskom i sve se poklopilo”, rekao je švedski fudbaler.

Ibrahimovića u Hamarbiju čeka prava kolonija fudbalera sa područja Balkana. Tu je golman Davor Blažević, defanzivac Vladimir Rodić, veznjak Alexander Kačaniklić i napadači Darijan Bojanić, Nikola Đurđić i Muamer Tanković.

Zlatan je isključio mogućnost da igra u Švedskoj u budućnosti.

PODIJELI