Zlatne odbojkašice stigle u Beograd: “Ostvarilo se ono o čemu smo sanjali”

0
278

Odbojkašice Srbije, osvajačice zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Japanu, stigle su sinoć u Beograd, gdje su ih na aerodromu “Nikola Tesla” dočekale mnogobrojne medijske ekipe, članovi porodica, navijači, prijatelji…

Prethodno, u njihovu čast, avion iz Moskve kojim su doletjele dočekan je na pisti vodenim lukom.

Selektor novih svjetskih šampionki, odbojkašica Srbije, Zoran Terzić rekao je da je u Japanu ostvaren veliki san, ali da brzo stiže vrijeme za nove ciljeve.

– Ostvarilo se ono o čemu smo sanjali i razmišljali da možemo još od početka priprema, kada smo kroz šale na treningu govorili – evo, ovako se postaje svjetski šampion. Naš san postao je java, poslije sedam startnih pobjeda i drugi su nas stavili među favorite i nisu pogriješili – izjavio je Terzić.

On kaže da je zadovoljstvo veliko, da će djevojke znati da proslave, a poslije toga, već u najskorije vrijeme, da se razmišlja o sljedećim akcijama.

– Mi smo prije više od mjesec dana otišli iz Beograda, odigrali 13 utakmica i kada sam poslije finala rekao da nema dalje, mislio sam da je gotovo, poslije svega se osjetiš malo kao izduvan balon i samo sjediš u tišini i uživaš. Ali, poslije slavlja, u najskorije vrijeme treba početi razmišljati o novim akcijama – poručio je Terzić.

Jedna od najboljih srpskih odbojkašica Brankica Mihajović rekla je da je osjećaj nevjerovatan, ali da još nije svjesna uspjeha.

– Bilo je slično i 2016, poslije srebra na Olimpijskim igrama, ali sad je ipak zlato. Uzbuđeni smo, nismo mogli da osjetimo tu energiju u Japanu, ali sad jesmo. Još nisam svjesna uspjeha, meni ta reakcija inače malo kasno dolazi i vjerujem da ću u narednih par dana da shvatim šta smo napravili – rekla je Mihajlovićeva, koju su na aerodromu sačekali rodbina i navijači iz rodnog Brčkog.

Odbojkašice Srbije su do prve svjetske titule u istoriji stigle pobjedom u dramatičnom finalu protiv Italije 3:2.

(Tanjug)

Foto: Tanja Valić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here