Бркић: Вулин у срцу Хрватске покушава да провуче великосрпску тезу

0
931

Потпредседник Хрватског сабора и заменик председника ХДЗ-а Милијан Бркић изјавио је синоћ да је министар одбране Александар Вулин “у срцу Хрватске, на већ виђени начин” покушао да провуче “великосрпску тезу о грађанском рату” и аболира провокације српских власти које су поставиле споменик у Београду Милану Тепићу, бившем официру ЈНА који је страдао у Бјеловару.

Након што је Вулин рекао у Шибенику да у сваком грађанском рату постоји онолико истина колико и умешаних страна, Милијан Бркић сматра да је “сваки пут потребно понављати истину о праведном, обрамбеном и ослободилачком домовинском рату, јер истина је само једна и нема две стране”.

“Истина је, што је потврдио и Хашки суд својом правоснажном пресудом да је Хрватска била изложена бруталној војној србо-четничкој агресији, а данас нажалост опет сведочимо да српска пропаганда о тзв. ‘грађанском рату’ ни даље не јењава”, тврди Бркиић, пренеле Хина.

Бркић је на свом налогу на Фејсбуку назвао Вулина “вечитим гласоговорником свог шефа, иначе глинског четника (председника Србије Алексадра) Вучића”.

Тврди да “овај двојац из Србије и још неки дежурни хушкачи у Хрватској, који се никако не могу помирити са самосталном Хрватском, чланицом НАТО и ЕУ” прозивају хрватске власти због Закона о хрватским бранитељима, за које каже да су у “наметнутом и одбрамбеном” рату у Хрватској “победили и заувек уништили њихов сан о Великој Србији”.

“Када се наши суседи суоче с истином и прихвате неупитне чињенице о њиховим ‘срушеним сновима’, тада ћемо тек моћи да разговарамо и о бољој будућности. Квалитетна будућност нашег хрватског народа и свих наших грађана који Хрватску сматрају својом домовином, може се градити само на чврстим темељима истине о прошлости”, рекао је Бркић.

Вулин је раније у недељу, коментаришући то што је вест о откривању споменика мајору Тепићу изазвала критике у Хрватској, рекао да у сваком грађанском рату има онолико истина колико и умешаних страна и да Хрватска и Србија око неких питања никад неће моћи да се договоре.

PODIJELI