Аутобус улетио у кућу, лакше повријеђено петоро дјеце

0
2277

Нешто послије 19 часова у Бусијама школски аутобус је ударио у аутомобил, слетио са пута, ударио у кућу и завршио у дворишту. Лакше је повријеђено петоро дјеце.

Дванаестогодишњи дјечак доживео је благи потрес мозга и тренутно се налази у Тиршовој, док је дјевојчица стара 11 година задобила повреде вилице. Она је збринута на максилофацијалној клиници и пуштена је на кућно лијечење.

И остала деца су са лакшим повредама пуштена кућама.

Дјеци је у помоћ прва притекла докторка која живи недалеко од мјеста несреће. На овом мјесту, комшије тврде, незгоде су честе.

“Постоји знак СТОП, али то слабо ко гледа, људи су замишљени. Било је колико хоћете пута, мало-мало неко има удес”, прича један комшија.

У дневној соби породице Манојловић цигле, шут и комплетно поломљен намјештај. У тренутку када је аутобус ударио у зид куће, иза ког се, на срећу, налазила витрина, Милорад је одмарао на само неколико метара даље, у другом углу собе.

“Лежао сам на каучу и гледао телевизију, одједном су се чула два праска. Био сам посуд циглама, намјештајем. Када сам дошао до себе, чуо сам вриску дјеце у аутобусу, и истрчао сам бос и покушали смо да извучемо дјецу”, прича Милорад.

Раде, чији је унук у Тиршовој, за несрећу је сазнао, каже, од два младића, која су дотрчала да га обавијесте шта се догодило.

“Аутобус је био у кући, аутомобил поред њега. Сви су били у паници. Унук је свјесно комуницирао, дјете је било уплашено, изударан је. Сједио је на сједишту, али је од ударца или од кочења испао”, прича Раде.

PODIJELI