Вучевић: Војска Србије спремна да изврши сваку наредбу предсједника

0
449
Beograd, 23. oktobra 2022. ARHIVSKA FOTOGRAFIJA OD 7. juna 2022. - Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vucic predstavio je danas, na sednici Glavnog odbora stranke sastav nove vlade koju ce voditi mandatarka Ana Brnabic. Predlog Brnabic je, kazao je da potpredsednik i ministar odbrane bude Milos Vucevic. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Војска Србије је спремна, способна и обучена да изврши сваки задатак и наредбу предсједника Србије и врховног команданта и државног руководства, поручио је данас министар одбране Србије Милош Вучевић током посјете припадницима Војске у гарнизону Рашка у оквиру вјежбе “Маневри 2022”.

Вучевић је припаднике Војске посјетио заједно са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, након чега је одржан састанак са најодговорнијим старјешинама Војске и обилазак јединица у касарни “Стефан Немања”.

На састанку је закључено да је стање у јединицама на високом нивоу, да су припремљене, обучене, опремљене и да је морал на највишем нивоу, саопштено је из Министарства одбране Србије.

– Увјерили смо се да је Војска Србије као гарант безбједности и очувања суверенитета и независности Србије спремна, способна и обучена да изврши сваки задатак и сваку наредбу предсједника Републике и врховног команданта и државног руководства. Са поносом могу да кажем да је Војска Србије увијек тамо гдје је најодговорније и најпотребније, увијек уз свој народ чувајући своју државу – истакао је Вучевић.

Вучевић је током обиласка искористио прилику и да разговара са старјешинама и војницима који су га извијестили о стању у њиховим јединицама и досадашњим активностима на припреми и реализацији вјежбе.

Састанак је одржан са најодговорнијим старјешинама и Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО и МУП-а.

PODIJELI