Стефановић: Измишљотине уносе нестабилност у регион

0
911

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић поновио је данас да српска полиција није била присутна на протестима у Бањалуци, оцјенивши да такве неозбиљне и неодговорне измишљотине уносе додатну регионалну нестабилност.

Осврћући се на изјаву министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића “да не искључује могућност да су у полицијској интервенцији у Бањалуци учествовали припадници Специјалне полиције из Србије”, Стефановић је нагласио да Мектић контролише и Граничну полицију и да би морао да зна ко улази и излази из земље.

“Замислите да уђу наоружани специјалци у Србију, а да ја то не знам или да не могу да искључим могућност да су ушли… Такви људи онда не могу да обављају тај посао… Не можете да будете толико неодговорни”, рекао је Стефановић за телевизију “Пинк”.

Он је истакао да се Србија не мијеша у унутрашње ствари других земаља, а оне који пласирају такве информације позвао је да престану са покушајима да увуку Србију у своје проблеме.

“Србија се труди да буде најбољи могући комшија, да им не згазимо на сенку, да помогнемо где можемо, инвестирамо новац у болнице и школе”, рекао је Стефановић и додао да се неистине намјерно пласирају.

На питање да ли је позвао Мектића, Стефановић је истакао да нема шта да га пита након тога што је рекао.

“Ово ми се не свиђа зато што видим да постоји сличан модус операнди и у другим земљама, не само у БиХ и Србији, да покушај дестабилизације на улици треба да буде модус операнди кад не можете да победите на неким изборима – хајде да направимо хаос у земљи, да се тучемо штанглама и моткама”, рекао је Стефановић.

PODIJELI