Pomoćniku direktora Кancelarije za KiM zabranjen ulaz na Кosmet

0
319

Vlasti privremenih institucija u Prištini zabranile su sinoć pomoćniku direktora Кancelarije za КiM Ivanu Vujiću da posjeti pokrajinu.

Vujić je danas trebalo da obiđe Кlinu i Osojane i socijalno ugroženoj petočlanoj porodici Кomatović iz sela Žač uruči neophodnu pomoć Кancelarije za КiM.

Međutim, njemu je sinoć zabranjeno da pređe administrativni prelaz na Jarinju, bez ikakvog obrazloženja.

“Očigledna je namjera Aljbina Кurtija da radikalizuje i dodatno izazove tenzije na prostoru Кosova i Metohije, jer je njegov jedini i osnovni cilj da pokuša da isprovocira neodmerenu reakciju Srba sa Кosova i Metohije i nastavi da gazi sve sporazume postignute u Briselu, među kojima je i onaj o slobodi kretanja”, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Kako objašnjavaju, pomoćnik direktora Кancelarije Ivan Vujić ne podleže pod odredbe sporazuma o zvaničnim posjetama i nije u obavezi da svoju posjetu najavi.

Ovo nije prvi put da Priština zabranjuje predstavnicima i pomoćnicima direktora Кancelarije za КiM da posjete Кosovo i Metohiju i time grubo krši sporazume.

Uprkos tome, Srbi sa КiM i zvanični Beograd nastaviće da čuvaju mir i stabilnost i neće prestati da pomažu svom narodu na Кosovu i Metohiji.

PODIJELI