Brat i sestra u indukovanoj komi nakon trovanja na Hvaru

0
367

– Petogodišnji dječak i njegova 14-godišnja sestra koji se u splitskoj bolnici liječe od trovanja ugljen-monoksidom na brodu kod Hvara, imaju određene promjene na mozgu, pokazao je pregled magnetnom rezonancom.

Dječak i djevojčica se nalaze u indukovanoj komi i priključeni su na respirator kako bi njihov mozak dobio što više kiseonika i što prije se oporavio, rečeno je iz KBC Split.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, oporavak se ne može postići nikakvim lijekovima, već prirodnim procesima, a za to je najbolje stanje mirovanja mozga.

Ljekari u KBC Split strepe da bi dječak i djevojčica mogli imati neurološke probleme kada budu skinuti s respiratora i kada dođu svijesti.

Dodaje se da je funkcija bubrega otrovane djece očuvana, ali da se strahuje za stanje ostalih organa.

Hrvatski portal Dnevnik javio je juče da je uzrok smrti italijanskog preduzetnika i trovanje ostalih putnika ugljen-monoksid iz motora plovila, koji je curio iz generatora brodskog motora.

Zbog trovanja u utorak je na brodu kod Hvara umro jedan italijanski državljanin, o čemu je obaviještena policija, a još pet osoba s istog broda, dvoje djece i troje odraslih, hitno je prevezeno helikopterima u splitski KBC.

(RTS)

PODIJELI