Brnabić: Obrazovanje – ključ uspjeha društva

0
261

Premijer Srbije Ana Brnabić čestitala je učenicima početak nove školske godine, poručivši da će Vlada ostati posvećena obrazovanju jer je to ključ uspjeha društva.

“Verujem da će i učenici i njihove porodice videti koliko ulažemo da nadoknadimo propušteno i ostvarimo sve potencijale sa mladim pametnim i talentovanim ljudima i podižemo konkurentnost Srbije”, rekla je Brnabićeva prilikom obilaska Osnovne škole “Prvi maj” u Vladimirovcu.

Brnabićeva je izrazila zadovoljstvo što je u Srbiji u toku sveukupna reforma obrazovnog sistema, i to ne samo u oblasti digitalizacije, koja je važna, prenose beogradski mediji.

“Drago mi je da smo u prvoj godini mandata ove vlade uveli programiranje kao obavezan predmet od petog razreda osnovnih škola. Od ove školske godine u sedmom i osmom razredu uvodimo jedan od najnaprednijih programa u Evropi”, rekla je Brnabićeva.

Ona je najavila da će u ovoj godini biti uloženo dodatnih 20 miliona evra za povezivanje 500 škola na brzi bežični internet, kao i da se od 1. januara može očekivati značajno povećanje plata u prosvjeti.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here