Budva najtraženija za najluđu noć

0
1047
 

Turističke agencije u RS već uveliko nude novogodišnje aranžmane, a sudeći po dosadašnjem interesovanju, hit za proslavu najluđe noći je Budva.

Kako su objasnili u agencijama, osim blizine, jedan od razloga zbog čega je Budva najpopularnije novogodišnje odredište jeste i to što je poznata po dobroj zabavi. Odmor na plaži i proslava uz miris mora je za mnoge najbolji način da uđu u novu godinu, pa će tako Novu godinu u Budvi dočekati stanovnici iz svih krajeva Srpske. Student Dragana Stanić iz Banjaluke kaže da joj je želja da Novu godinu dočeka sa društvom u Budvi, jer je čula od kolega sa fakulteta da je tamo najbolji provod.

“Društvu sam predložila Budvu i većina je pristala. Do kraja sedmice ćemo uplatiti putovanje. Neću kupovati novu garderobu, pa ću i tu uštedjeti nešto novca. Kada se sve to uporedi sa troškom koji bih imala da slavim u nekom od banjalučkih kafića ili klubova, onda je svakako bolje spakovati kofer”, rekla je Stanićeva.

Iako je do nove godine ostalo više od dva mjeseca, stanovnici Srpske već uveliko kuju planove gdje će provesti najluđu noć, zbog čega je i uplata putovanja već počela. Da je tako potvrdili su i u Turističkoj agenciji “Vuković” iz Prijedora gdje nisu bili ni pripremili novogodišnje ponude, a stanovnici su ih već zvali da provjere gdje će biti organizovana putovanja. Dodaju da je putnike najviše zanimala cijena aranžmana u Budvi, na Zlatiboru i drugim destinacijama u regionu.

“To je u jednu ruku i uticalo da organizujemo odlazak na proslavu u zemlje regiona. Osim ovih noviteta, putnicima je na raspolaganju proslava Nove godine na Trgu svetog Marka u Veneciji uz obilazak Trsta i Verone. U ponudi je i nezaobilazna Budimpešta”, rekli su u ovoj agenciji.

Dodali su da je interesovanje za evropske destinacije u odnosu na domaće iz godine u godinu sve manje. Za Budimpeštu, Veneciju i slične destinacije, kako naveli u ovoj agenciji, uglavnom su zainteresovani oni koji žele da obilaze i upoznaju gradove, dok ljudi željni žurke i dobrog provoda radije biraju bliže destinacije.

Raznoliku ponudu za proslavu Nove godine nudi i banjalučka Turistička agenciji “Kompas turs”, a kao novitet izdvajaju doček najluđe noći u Vršcu.

“Tu su i ponude za proslavu u Temišvaru, Budimpešti, Pragu, Milanu, a u pripremi je i Barselona. Ni ove godine nismo zaboravili stanovnike koji žele Novu godinu da dočekaju u toplijim krajevima poput Tajlanda”,rekli su u “Kompas tursu”.

Kreiranje novogodišnje ponude privodi kraju banjalučka turistička agencija “Sebastijan”.

“Zasad u ponudi imamo Lisabon, Barselonu, London, Šri Lanku, Tajland i Kubu”,rekli su u agenciji “Sebastijan”.

U bijeljinskim i dobojskim turističkim agencijama kažu da će do kraja mjeseca formirati cijene aranžmana, najavljujući velika novogodišnja iznenađenja.

Cijene

Cijene aranžmana sa autobuskim prevozom

Budva – 179 KM (dvije noći)

Beč – 269 KM (tri noći)

Pariz – 349 KM (pet noći)

Rim – 399 KM (tri noći)

Beograd – 235 KM (dvije noći)

Venecija – 229 KM (dva dana)

Budimpešta – 229 KM (dvije noći)

Vršac – 279 KM (dvije noći)

PODIJELI