Crna Gora postaje izvor nestabilnosti u regionu

0
413

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da vladika budimljansko Nikšićki Јoanikije nikada nije smio da bude uhapšen, te da Crna Gora postaje izvor nestabilnosti i problema u čitavom regionu.

Vulin je rekao da mu je teško da razumije da se domovinski identitet Crne Gore dokazuje hapšenjem sveštenika SPC i pokazivanjem nasilja prema sopstvenim građanima koji se izjašnjavaju kao Srbi, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

– To što je doživio episkop Srpske pravoslavne crkve ne bi smelo da doživi ne nijedno svešteno lice nego nijedan čovjek koji samo poštuje zakon i koji samo radi svoj posao. Nemam ni jednu zamjerku na to da volite Crnu Goru. Tako i treba da bude, ali ne mogu da razumijem da ljubav prema Crnoj Gori dokazujete mržnjom prema Srbiji – rekao je Vulin.

On je konstatovao da vladika Јoanikije nikada ne bi ni bio u zatvoru da nije vladika SPC i nikada ne bi osjetio silu i nasilje koje pokazuje crnogorska vlast.

– Ne možete očekivati da se tako ponašate prema Srbima, a da se pravite da ste u dobrim odnosima sa Srbijom. Kako se ponašate prema Srbima, tako se ponašate prema Srbiji. Kako se ponašate prema Srbima sa kojima živite, tako očekujte i reakciju od Srbije kraj koje živite – poručio je Vulin.

Vulin je izrazio nadu da će se Crna Gora izboriti za sopstvenu stabilnost i ponovo postati država u kojoj svako ima pravo da vjeruje u Boga kako misli da hoće i živi u skladu sa sopstvenim porijeklom i uvjerenjima.

– Nadam se da će tako biti, jer Crna Gora postaje izvor nestabilnosti, izvor problema u čitavom regionu, bez razloga i bez potrebe. Vladiki Јoanikiju želim da brzo zaboravi ovo što mu se desilo, želim da hrišćanski oprosti, ali Srbima u Crnoj Gori i Srbiji želim da ovo ne zaborave – zaključio je Vulin.

/Srna/

PODIJELI