Dačić: Grčka bi mogla da preinači odluku o srpskim turistima

0
323

Odluka Grčke o zatvaranju granice za turiste iz Srbije mogla bi da bude preinačena prilikom nekog periodičnog razmatranja – izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je zamolio građane da za sada ne kreću na put ka Grčkoj dok se ne vidi da li će se uvedeni režim na grčkim granicama promijeniti.

Dačić je dodao da se nada da će prilikom sledećg razmatranja biti uzete neke druge činjenice, jer je evidentno da Grččka ima interes da dolaze strani turisti.

“Odluka je neprijatna i loša”, rekao je Dačić za RTS i dodao da neke druge zemlje bez problema imaju otvorene granice za građane Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova grček u nedjelju je riješilo da od danas u šest ujutru zabrani ulazak srpskim građanima u ovu zemlju. Rampa će biti spuštena, kako je saopštila grčka vlada, do 15. jula. Razlog je epidemiološka situacija u Srbiji.

Vrata Grčke ostaće zatvorena za nove ulaske, ali putnici koji su se dokopali neke od plaža, moći će da završe svoj odmor.

U ovom momentu tamo ljetuje između 10.000 i 15.000 naših ljudi. Najmanje nekoliko hiljada trebalo je da otputuje tokom ove nedjelje.

(Večernje novosti)

PODIJELI