Dačić: Protest Zagrebu zbog napada na vaterpoliste “Zvezde” u Splitu

0
276

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će Srbija uručiti protest Hrvatskoj zbog napada na vaterpoliste “Crvene zvezde” u Splitu. “Nažalost, to je posledica jedne antisrpske kampanje koja se vodi i atmosfere koja se stvara u društvu”, rekao je Dačić za RTS.

On je dodao da će Beograd tražiti tačno utvrđivanje počinilaca i njihovo kažnjavanje, ali da ga više od toga brine atmosfera u Hrvatskoj.

Dačić je rekao da se tako nešto ne bi desilo u Srbiji, bez obzira na neslaganja sa Hrvatskom.

On je rekao da nosioci političke vlasti treba da stvaraju atmosferu koja neće biti podsticaj na ovakve šovinističke i anticivilizacijske postupke.

Hrvatski huligani napali su četvoricu vaterpolista “Crvene zvezde” na splitskoj Rivi prije meča sa “Mornarom”, zbog čega je duel 13. kola Regionalne lige odložen.

Direktor Vaterpolo kluba “Crvena zvezda” Igor Milojević kaže da su igrači napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima, iako nijednog trenutka nisu provocirali.

Milojević je rekao da Aleksandro Kralj, koji je skočio u more kako bi pobjegao od napadača, zadobio frakturu nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.

Radošević: Policija traga za napadačima na vaterpoliste

Splitska policija preduzela je sve potrebne akcije nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, i traga za napadačima, izjavila je danas Željka Radošević iz policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Ona je naglasila da policija sumnja da je bilo više napadača.

Radošević je rekla da je policija oko 13:40 sati dobila dojavu da je nekoliko muškaraca napalo trojicu igrača Crvene zvezde u Splitu.

“Odmah po dojavi, policijski službenici preduzeli su sve potrebne i opsežne policijske akcije kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice ovog događaja”, rekla je Radošević novinarima.

Ona je dodala da policija uvijek, prilikom gostovanja, osigurava sve utakmice i tvrdi da je tako bilo i u ovom slučaju.

“Utvrđujemo okolnosti kako je došlo do toga da su se igrači našli na Rivi, da li su se oni kretali u tom trenutku izvan protokola osiguranja”, rekla je Radošević.

Ona je dodala da je policija zatekla jednog od napadnutih igrača, kojem je ponuđena ljekarska pomoć, ali ju je on u prvom trenutku odbio, a potom je ponovo zatražio.

Prema njenim riječima, utvrđena mu je lakša tjelesna povreda.

Druga dvojica napadnutih igrača odbila su ljekarsku pomoć, dodala je Radošević.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here