Detalji tragedije u Pančevu: Ubio suprugu na rođendan, djevojčica i beba zbrinute!

0
1287
?????????????????????????????????????????????????????????

Detalji zločina koji se desio u utorak u Pančevu kada je Siniša Radovančev (50) usmrtio Biljanu Mijatović (29). Brigu o djevojčici i tek rođenoj bebi je preuzela baka pokojne Biljane.

“Krenula sam kod Biljane na rođendan i ispred zgrade sam zatekla dva policijska vozila. Čule smo se tog dana i nisam mogla ni da pomislim da će je Siniša ubiti! U šoku sam, ne mogu da vjerujem. Nikada mi se nije žalila da ima probleme sa njim”. Ovako, za „Novosti“, govori bliska prijateljica Biljane Mijatović (29), koju je u utorak oko 18 časova nasmrt izbo nevjenčani suprug Siniša Radovančev (50), u stanu na četvrtom spratu zgrade u Savskoj ulici u Pančevu.

Krvava tragedija se odigrala na rođendan nesrećne žene koja se porodila prije dvadesetak dana. U trenutku zločina u stanu su bile dvije djevojčice, Biljanina dvanaestogodišnja ćerka iz prvog braka i tek rođena beba koju je dobila u vezi sa Sinišom.

Osumnjičeni za ubistvo je poslije zločina pozvao policiju i sačekao je. Iz Višeg javnog tužilaštva u Pančevu je potvrđeno da mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

“Ona je imala teško djetinjstvo”, ispričao je jedan od komšija koji nije želio da mu se spominje ime. “Njeni roditelji su bili razvedeni, a Biljana je rasla u nemaštini. Majka joj je umrla prije nekog vremena. Oca je povremeno posjećivala, uglavnom su se viđali na proslavi dječijih rođendana. Imala je već jedan propali brak, a čuo sam da ju je taj prvi muž maltretirao i tukao”, rekao je komšija.

Prema saznanjima, nesrećna žena je nekad radila u ugostiteljstvu, a onda je upoznala Sinišu, koji je bio imućan i sa njim joj, navodno, ništa nije nedostajalo. Iako su se pojavile informacije da je osumnjičeni Radovančev već bio osuđen za nanošenje teških tjelesnih povreda, iz Centra za socijalni rad u Pančevu su rekli da nisu imali nikakve prijave.

“Taj par nije bio u našoj evidenciji “, rekla je „Novostima“ v. d. direktora Centra Sanja Patalov Stojadinović.
“Nismo imali prijave za poremećene odnose niti za nasilje u porodici. Nisu bili vjenčani, već su živjeli u vanbračnoj zajednici. Djevojčice su zbrinute, na sigurnom su i nisu povrijeđene”, navodi Patalov Stojadinović.

Prema nepotvrđenim informacijama, osumnjičeni je u trenutku hapšenja bio pod dejstvom alkohola, ali se čekaju toksikološke analize. Nezvanično, Siniša Radovančev već je bio osuđen za nasilje i to za nanošenje teških tjelesnih povreda, a kaznu je navodno izdržavao u kućnom pritvoru.

Brigu o dvanaestogodišnjoj djevojčici i tek rođenoj bebi je preuzela baka pokojne Biljane. I dan poslije tragedije u ovom dijelu Pančeva je vladao muk. Siniša i Biljana su u iznajmljenom stanu živjeli tek dvije godine, a sa drugim stanarima su se samo pozdravljali. Navodno, iz njihovog doma se često čula buka, ali niko nije slutio šta će se desiti.

Nije bio krvav

“Moja žena se bukvalno sudarila sa Sinišom neposredno poslije zločina”, ispričao je jedan od stanara zgrade u Savskoj ulici.

“Ona je izlazila iz lifta, a on je unezvjeren pozdravio i u kratkim pantalonama utrčao u njega. Nije bio krvav. Tek onda su se čule policijske sirene. Starija djevojčica je iznijela bebu u naručju, a onda ih je policija odvela na sigurno.

(Novosti)

PODIJELI