Direktoru Gerontološkog centra određen pritvor: Negira da je kriv za 140 inficiranih

0
326
Više javno tužilaštvo u Nišu, donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog M. S. (47), ovlašćenog lica Gerontološkog centra u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Na saslušanju u tužilaštvu, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog djela za koje se tereti.

Po prijedlogu tužilaštva, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana, zbog okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke koje je potrebno ispitati, kao i što je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a usljed težine nastupjelih posljedica, došlo je do uznemirenja javnosti u mjeri koja moze ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Kao što smo već pisali, M. S. najpre nije blagovremeno obavijestio nadležne kada je dobio informaciju o potvrđenom virusu kod korisnika doma, pa čak ni u tom trenutku nije zabranio posjete. Pored toga, nije zabranio, niti ograničio kolektivni ručak u sali, a što je najgore, insistirao je kod osoblja da negiraju kada korisnici imaju temperaturu.

Uhapšen je pošto nije preduzeo sve neophodne mjere kako bi spriječio širenje zarazne bolesti Covid-19, usled čega je u ovoj ustanovi inficirano čak 140 od ukupno 256 štićenika i četvoro zaposlenih.

Zbog toga se cijeli Gerontološki centar nalazi u izolaciji, a svi inficirani su prebačeni u Klinički centar Niš. Inače, u Gerontološkom centru radi još 77 zaposlenih koji na testu nisu bili pozitivni na Covid-19.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here