Rakić: Kretanje u trajanju od 90 minuta važi i za sjever Kosova

0
241
Za opštine na sjeveru Kosova jutros je stupila na snagu odluka o redukovanju kretanja stanovnika na 90 minuta u određenom periodu u toku dana, rekao je predsjednik opštine sjeverna Kosovska Mitrovica Goran Rakić.

Ova odluka stupila je na snagu jutros od 7.00 časova i odnosi se i na opštine sjeverna Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.

“Građani se od danas mogu kretati u trajanju od 90 minuta u rasponu od 7.00 do 23.00 časa u zavisnosti od pretposljednjeg broja u ličnoj karti”, naveo je Rakić.

Odluka važi do 30. aprila, kada će, kako je najavio, biti donesena nova odluka u zavisnosti od epidemiološke situacije.

On je naveo da u automobilu uz vozača može biti samo još jedno lice i da je zabranjeno okupljanje bilo kakve vrste, izuzev volonterima i osobama koje rade na suzbijanju širenja virusa korona.

Prodavnice prehrambene robe i apoteke radiće do 23.00 časa, a kazna za prekršioce zabrane kretanja je do 3.000 evra.

Od zabrane kretanja izuzeti su poljiprivrednici, lica koja rade na snabdijevanju prehrambenih prodavnica, kao i lica koja rade u zdravstvu, obezbjeđenjima, policiji i drugim javnim službama u skladu sa uputstvom koje je izdalo Ministarstvo zdravlja samoproglašenog Kosova.

Rakić je pozvao građane da se pridržavaju naloženih mjera i da ostanu kod svoje kuće.

Ministarstvo zdravlja samoproglašenog Kosova donijelo je mjeru ograničenog kretanja na 90 minuta u određenom periodu u toku dana, koja je stupila na snagu jutros.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here