Đurić: Priština priprema manipulaciju srpskim glasovima

0
346

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju upozorila je da se priprema manipulacija srpskim glasovima na Kosovu i Metohiji sa namjerom da se pošto-poto u prištinski parlament, mimo volje srpskog naroda, ugura neki “Kurtijev Srbin”, rekao je direktor Kancelarije Marko Đurić.

“Iz ovoga ceo svet treba da vidi kakvi se šovinisti i ludaci u Prištini bave politikom. Sve se ovo radi da bi se Srbi još jednom lažno optužili i izložili mržnji, sa ciljem da se iz ponora izborne katastrofe izvuku Rada Trajković i drugi Kurtijevi kandidati”, naveo je Đurić u saopštenju.

On je naveo da će o ovoj sramoti biti informisan čitav svijet i da se grdno vara svako ko misli da ovo političko razbojništvo i mangupiranje može da prođe, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prema njegovim riječima, bizarno je kakvim se trikovima Priština služi kako bi u ovoj šovinističkoj farsi srušila izborni rezulatat Srpske liste.

“Poručujemo svima koji misle da prekrajanje izborne volje srpskog naroda može ostati bez posledica da još jednom promisle, jer fingiranje trovanja, koje podseća na događaj iz 1990. godine, jeste brutalni primer izrugivanja demokratiji i ljudskim pravima”, naveo je Đurić.

On je napomenuo da se iz “propagandnih kuhinja u Prištini” javnost na Kosovu i Metohiji danima priprema za nekakav “veleobrt” prilikom brojanja glasova iz centralne Srbije, pa su danas, na perverzan i bizaran način, učinili prvi korak ka potpunom ukidanju prava Srba na slobodnu političku volju.

“Ne ulazeći u to da li su albanski članovi prištinske Centralne izborne komisije odglumili alergiju, ili su dobili `šovinijazu` usled psihosomatske reakcije na prisustvo predstavnika Srpske liste, upozoravamo političke aktere u Prištini i njihove savetnike da se ne igraju sa stabilnošću regiona”, istakao je Đurić.

U Centru za brojanje glasova Centralne izborne komisije u Prištini prekinut je proces brojanja glasova koji su stigli iz Srbije zbog zbog toga što su, kako tvrdi “Gazeta ekspres”, članovi Komisije dobili alergiju na koži nakon kontakta sa kovertama.

PODIJELI