Dodik i Vučić na centralnoj državnoj komemoraciji u Varvarinu

0
904

U Srbiji će danas polaganjem vijenaca biti obilježeno 17 godina od agresije NATO-a na SR Jugoslaviju, a centralna državna komemorativna ceremonija biće održana u Varvarinu, gdje je stradalo deset civila, a na desetine povrijeđeno.

Državnu ceremoniju u Varvarinu povodom Dana sjećanja na žrtve NATO agresije predvodiće premijer Srbije Aleksandar Vučić, a prisustvovaće predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Ceremonija će biti održana kod Spomenika poginulim građanima na Varvarinskom mostu, sa početkom u 12.00 časova, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović prisustvovaće u Varvarinu, u ime Vlade Republike Srpske, komemorativnom programu u okviru obilježavanja Dana sjećanja na početak NATO agresije. Komemoraciji će prisustvovati i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić. Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić će u 11.00 časova u Beogradu položiti vijenac na spomenik pripadnicima Gardijske brigade Srbije i pacijentima Kliničko-bolničkog centra /KBC/ “Dr Dragiša Mišović” Dedinje, stradalim prilikom NATO bombardovanja 1999. godine. KBC “Dr Dragiša Mišović” bombardovan je 20. maja 1999. godine, 50 minuta poslije ponoći.

Vijenac na mjesto stradanja vojnika Gardijske brigade i pacijenata KBC “Dragiša Mišović” položiće i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Povodom obilježavanja Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji, ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević položiće vijenac kraj Spomenika palim borcima u ratovima od 1990. do 1999. godine u Prokuplju, nakon čega će prisustvovati i centralnoj državnoj svečanosti u Varvarinu./Nezavisne novine/.

PODIJELI