Državljanin BiH i Slovenac uhapšeni u Hrvatskoj sa 481 kg droge

0
482

Pripadnici MUP-a Republike Hrvatske priveli su 29-godišnjeg državljana BiH i 41-godišnjeg državljana Slovenije koji se terete za neovlaštenu proizvodnju i prodaju droge. Kod njih je pronađeno 481 kilogram marihuane.

Privođenje su obavili policijski službenici Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb, Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta RH.

“Osnovano se sumnja da su navedeno krivično djelo počinili zajedno, na način da su temeljem prethodnog dogovora o saradnji na zasad neutvrđeni način zajedno nabavili veću količinu marihuane. Potom su ju prevozili kombi vozilom, a na području općine Kraljevec na Sutli, u mjestu Radakovo su ih zatekli policijski službenici”, navodi se u izvještaju policije RH.

Po nalogu Županijskog suda u Zagrebu obavljena je pretraga navedenog kombi vozila te je tom prilikom pronađena marihuana ukupne težine 481 kilogram upakirana u veći broj zasebnih paketa. Ukupna vrijednost zaplijenjene droga procjenjuje se na pet do sedam miliona kuna (između 1,3 miliona KM i 1,8 miliona KM).

Osumnjičenici su juče predani pritvorskom nadzorniku, uz odgovarajuću kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

/Nezavisne/

PODIJELI