Knežević se hitno vraća u Crnu Goru zbog hapšenja njegove majke

0
133

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu Milan Knežević potvrdio je da je njegova majka jutros uhapšena, navodeći da u ovom trenutku ne zna razlog hapšenja, ali da sigurno zna da je bila učesnik molebana i litija u Crnoj Gori u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi vjeropispovijesti.

Knežević je rekao da se hitno vraća u Crnu Goru.

“Osim grijeha što je moja majka, očigledno da nema drugog razloga zbog kojeg bi ona bila uhapšena i to sa lisicama na rukama”, rekao je Knežević.

Ispričao je da su rano jutros uhapšeni njegova sedamdesetogodišnja majka, kao i njegov brat od strica i značajan broj njegovih prijatelja i članova Demokratskog fronta iz područja Zete.

Naveo je da je njegova majka, prosvetni radnik u penziji, uhapšena jutros oko pet sati kada je između 10 i 20 pripadnika Uprave policije sa maricom upalo u njegovu porodičnu kuću i izvršilo pretres.

U trenutku hapšenja njegove majke, kaže, ni on ni njegov mlađi brat nisu bili u Crnoj Gori, već u Beogradu.

Naveo je da nikako Zećanima ne mogu da oproste otpor koji su pružili prvih dana nakon donošenja zakona.

“Niti mogu da oproste ove molebane i litije koje ne samo u Zeti nego širom Crne Gore i regiona preplavljuju gradove i šalju jasnu poruku da mi nećemo odustati od ove naše borbe”, kaže Knežević.

Nakon što je čuo vijest o hapšenju njegove majke, Knežević je odlučio da se hitno vrati u Crnu Goru.

Poručio je crnogorskom ministru unutrašnjih polsova, direktoru policije i “svoj toj satrapaskoj nomenklaturi Mila Ðukanovića” da će za nekoliko sati biti u Crnoj Gori.

“Sve ono što su planirali da urade, a primijenili su nad mojom majkom i nad ljudima iz Zete ja im stojim na raspolaganju, pa neka odmah otpočnu na graničnom prelazu”, naveo je Knežević.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here