Državni tužilac Hrvatske podnio ostavku zbog članstva u masonskoj loži

0
74

Glavni državni tužilac Dražen Jelinić uputio je danas hrvatskoj Vladi zahtev za razrešenje sa dužnosti koju je obavljao od 24. aprila 2018., zbog članstva u masonskoj loži.

On je u saopštenju medijima naveo da je od prvog dana dužnost obavljao “sa ponosom, predano, profesionalno i pošteno, rukovodeći se u svom radu isključivo Ustavom i zakonima Republike Hrvatske, čuvajući nezavisnost državnog tužilaštva, prenosi Hina.

Govoreći o članstvu u masonskoj loži, on je ponovio da ono ni na koji način nije uticalo na obavljanje dužnosti, ali da je to opteretilo dalje obavljanje posla Glavnog državnog tužioca te da je ono postalo nemoguće.

“Istovremeno, u želji da se ovo opterećenje ne prenese na cijelo državno tužilaštvo, procijenio sam da je u nastalim okolnostima davanje ostavke na mjesto lidera cijele državnotužilačke organizacije jedino moralno i odgovorno rješenje. Zato sam danas Vladi uputio zahtjev za razrješenje sa dužnosti”, rekao je Jelenić.

O Jelenićevoj ostavci počelo je da se govori nakon što je u utorak potvrdio da je slobodni zidar i da je ljekar i vođa jedne od masonskih loža Nikica Gabrić pokušao da utiče na tok predistrage protiv troje novinara nedjeljnika “7Dnevno” koji su navodno ucjenjivali ljekara tražeći od njega 200.000 kuna kako ne bi objavili fotografije ceremonije masonske lože kojoj pripada.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here