Grujičić: Zaraženo 29 zaposlenih na Institutu za onkologiju

0
325

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić izjavila je da je 29 zaposlenih na tom institutu pozitivno na virus korona, a da se nalaz čeka za još 64 zaposlena.

– Testirano je 448 osoba, 29 je pozitivno, za 64 još čekamo nalaz. Hospitalizovano je sa jasnom, umjereno do teškom kliničkom slikom, njih 15. Ostali su imali lakšu sliku i raspoređeni su u banje – navela je Grujičićeva za RTS.

Ona je dodala da je 20-ak onih koji su u izolaciji, jer je u početku bio savjet da ostanu kod kuća, a u konsultaciji sa epidemiološkom službom nije bilo razloga da se hospitalizuju.

Kako je navela, među pacijentima, posebno na radioterapiji, od 170 testiranih, 91 je bio pozitivan.

– One sa izraženom kliničkom slikom premještali smo u odgovarajuće institucije, “Dragiša Mišović“, jako puno u Zemunsku bolnicu – kazala je Grujičić.

Prema njenim riječima, Vlada Srbije donijela je zaključak da svi pacijenti koji dolaze na stacionar, ne samo Onkologije, moraju da donesu potvrdu da su kovid negativni.

To se, kaže, ne odnosi na one koji dolaze u dnevne bolnice.

– To je u redu, ne smijemo dozvoliti drugi talas. Bez obzira što pacijenti donesu nalaz da su negativni na kovid, moraju da prođu trijažu kroz koju su i dosad prolazili. Meri im se temperatura, uzima detaljna epidemiološka analiza i ukoliko je kolegi bilo šta sumnjivo, taj pacijent ne može biti primljen – objasnila je Grujičić.

Ističe da lijekova za hemioterapiju ima, kao i da su svi zaposleni imali i imaju odgovarajuću zaštitu.

/rs.sputniknews/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here