Hodžaj: Nikada nisam spomenuo pakt protiv Srbije

0
278

Kosovski vicepremijer Enver Hodžaj u izjavi za portal Antena M naveo je da nikada nije spomenuo u intervjuu koji je dao za zagrebački ”Večernji list” stvaranje bilo kakvog pakta protiv Srbije te da su naslov teksta koji je juče odjeknuo regionom i ono što je on zapravo rekao dvije potpuno različite stvari.

“Nikad nisam ništa rekao o stvaranju regionalnog pakta protiv Srbije. Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao su dvije potpuno različite stvari”, kazao je Hodžaj.

Kako je dodao, sve ostalo u tekstu stoji.

“Sve ostalo stoji: uplitanje Srbije na Kosovu da bi podrivala našu državnost, uplitanje Srbije u Crnu Goru i Makedoniju, kao i moj stav da regionalna saradnja stabilizuje Balkan i balansira Srbiju. Što se tiče mojih komentara da Srbija provodi agresivnu politiku protiv susjednih zemalja i da zapadni partneri treba da iskoriste svoj uticaj u Srbiji, koja je u suštini produžena ruka Rusije na Balkanu, sve su to moji poznati stavovi koje sam u proteklih deceniju više puta saopštavao, kazao je Hodžaj za Antenu M.

”Večernji list” juče je objavio tekst pod naslovom ”Hodžaj: U Makedoniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori razgovarao sam o osnivanju pakta koji bi se suprotstavio Srbiji”, a u tekstu je navedeno da je Hodžaj ocijenio da Srbija želi destabilizuje čitav region te da je on u nekoliko navrata ”za vrijeme boravka u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, razgovarao s čelnicima tih država da osnuju jedan pakt koji bi se suprotstavio Srbiji i njihovoj agresivnoj politici“, prenio je juče “Večernji”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here