Lintu obezbjeđenje spriječilo da posjeti Kneževića

0
284

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta saopštio je da mu obezbjeđenje Skupštine Crne Gore nije dozvolilo da uđe u zgradu parlamenta kako bi posjetio poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića.

Linta je juče boravio u Podgorici povodom obilježavanja 100 godina od Velike podgoričke skupštine srpskog naroda u Crnoj Gori, a prije svečane akademije u Hramu Hristovog Vaskresenja krenuo je u Skupštinu Crne Gore da posjeti Kneževića, ali ga je u tome spriječilo obezbjeđenje.

“Došao sam u hol Skupštine Crne Gore, ali obezbjeđenje mi nije dozvolilo da uđem. NJihovo obrazloženje je bilo da prema važećim propisima niko osim poslanika Skupštine Crne Gore ne može da uđe u zgradu”, rekao je Linta.

On kaže da je potom pozvao telefonom generalnog sekretara Skupštine Crne Gore Aleksandra Jovićevića, koji mu je rekao da posjete Skupštini nisu moguće vikendom, već samo radnim danom.

“I pored mog insistiranja, on je odbio da mi omogući posjetu”, precizirao je Linta.

On je dodao da je nakon toga telefonom razgovarao sa Kneževićem koji mu se zahvalio na podršci i želji da ga posjeti u Skupštini.

Linta je pozvao vlast u Podgorici da odmah na slobodu pusti narodnog poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i da odustane od hapšenja Kneževića koji neće da napusti zgradu skupštine.

“Crnoj Gori je najbitnije da sačuva mir i toleranciju”, poručio je Linta.

Linta ocjenjuje da je situacija u Crnoj Gori veoma dramatična što potvrđuje i činjenica da je Medojević već nekoliko dana u zatvoru, a od juče je započeo i štrajk glađu.

Medojević je uhapšen 29. novembra uveče po nalogu Višeg suda jer je odbio da svjedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva, koji je formiran povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Nalog za hapšenje izdat je i za Kneževića, koji je, takođe, odbio da svjedoči o ranije iznesenim tvrdnjama u ovom predmetu.

Poslanici Demokratskog fronta od 29. novembra nalaze se u zgradi Skupštine Crne Gore. Oni su se solidarno okupili oko Kneževića strepeći da bi policija mogla da upadne u parlament i da ga uhapsi.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here